Skip to main content

E-book sau cum cititul capătă alte forme. Asta dacă vrei ...


De aproximativ jumătate de an sunt un fericit deținător al unui Kindle. Simplu, cumpărat la reducere de pe Emag (în vară am dat pe el aproximativ 300 de lei) și pentru mine cât se poate de util. Dacă aș fi putut renunța la Wi-Fi ca să fie mai ieftin, aș fi renunțat cu cea mai mare plăcere.Am recomandat la multă lume să-și cumpere (un prieten chiar își cumpărase unul cu puțin timp înaintea mea), în timp ce alții au spus că ar avea de gând să-și cumpere unul în viitorul apropiat. Puțini, de altfel, față de cei care au spus că preferă să simtă „hârtia în mână”.

Cât sunt student (așa, ca să am și eu o scuză), am să spun următoarele: prefer un Kindle și ceva piraterie ca să fac rost de cărțile de care am nevoie la facultate sau chiar pentru mine. Să cumperi fiecare carte și să-ți umpli o bibliotecă de dragul unor principii, spațiului liber sau de a te afișa în fața musafirilor este ok (de altfel și eu încerc să cumpăr din cărțile care-mi plac), dar de dragul creierului nostru și al bugetului destul de restrâns (din păcate, ce e scris nu e și ieftin) aș prefera să merg pe low cost.

În plus de asta, un e-book are câteva avantaje pe care cărțile nu le au. În primul rând este vorba despre greutate. Îl poți ține într-o singură mână fără nicio problemă (al meu are butoane de schimbat pagina pe ambele părți, deci dacă-l mut din stânga în dreapta sau invers nu mă deranjează cu nimic) și poți pune mai multe cărți în el. În plus, îți poți mări scrisul. Nu miroase a hârtie, într-adevăr, dar mirosul husei din piele e un substitut destul de drăguț. Luminozitatea este cât se poate de realistă, precum ai citi o cartea adevărată. La o adică, seara ai nevoie de o lumină ca să poți citi.

Dacă cineva își dorește să citească mult și fără să cheltuie bani (asta doar curentul care-l consumă aparatul când îl încarci, aproximativ la șapte zile și banii de achiziție + gadget), atunci e foarte ok. Dacă nu, spor în a aștepta banii să vă cumpărați toate cărțile și în a vă rupe mâinile când le citiți :P

PS: am citit toate cărțile din A Song of Ice and Fire (Game of Thrones) în trei luni. Primul volum l-am citit pe Kindle, în timp ce restul de patru volume le-am citit tipărite. Sincer, aș fi preferat să le convertesc pe toate din .pdf în .mobi.

Popular posts from this blog

Kevin Spacey e la fel ca Barack Obama. Adică out.

Măcar așa se va încheia agonia în care a fost băgat serialul House of Cards, unul din cele mai produse Netflix.
De ce agonie?

Bă, da’ voi ați auzit despre GUERRILLA marketing?!

Chiar există o strategie de advertising numită astfel!
Amuzant este că a fost folosită în cursul zilei de ieri când toată lumea (sau aproape toată lumea) a dat rating  de 5 steluțe la pagina Radio Guerrilla și au lăsat câteva mesaje de bine taximetriștilor.


Totul a început după ce câțiva taximetriști frumoși și liberi au zis ia să dea o steluță rating la pagina de Facebook a Radio Guerrilla doar pentru că au auzit ei o reclamă la Uber venită în pauza dintre emisiuni. Stealth as fuck, ce să mai. 

Puțină genetică pentru cei mai drepți și mai viteji dintre traci

Am găsit pe Facebook-ul profesoarei Mihaela Miroiu articolul de mai jos și am dat o citeală peste el. Mai degrabă printre rânduri decât în amănunt că nu prea le am eu cu genetica. Da' măcar o concluzie tot am tras.
Textul poate fi citit aici.