Skip to main content

Despre noul magazin Cărturești

Sursă foto: Wall-street.ro


Abia ce s-a liniștit lumea cu noul Cărturești, că încep eu să scriu despre el. Mare nebunie ... Și nu neapărat într-un sens bun.

Ideea în sine este briliantă: un magazin de cărți într-o clădire splendidă din centrul capitalei. La o adică, centrul istoric al Bucureștiului capătă mai multă atractivitate și diversitate, având posibilitatea să te îndrepți spre mai multe locații, nu numai cluburi și baruri. Evenimentul de lansare a fost promovat foarte bine în presă și pe rețelele de socializare ... Poate prea bine pentru PR-ul de care sunt - a se citi nu sunt - în stare majoritatea firmelor românești, deși îmi vine să cred că tot ce au făcut a fost o chestie de bun simț: să trimită comunicate de presă în stânga și-n dreapta.Toată lumea a aflat despre lansare și toată lumea s-a îndreptat spre magazin în ziua cu pricina. Desigur, nimeni nu a putut să trăiască fără un selfie sau un check-in (sau amândouă), cu un hashtag pe Facebook. Dar de cumpărat ceva, pauză! Lumea s-a indignat că prețurile sunt cât se poate de piperate ...

Da, păi știți, chiria aia se plătește singură. (?)

Cât despre mine, mi-a plăcut magazinul, însă nu mi-a plăcut că nu am găsit mai multe cărți sau produse în plus față de celelalte librării. Să mă explic: eu piratez mult și piratez inclusiv cărți. Da, știu, nu e legal și nici nu este etic, dar mă scuz că încă sunt student. Cu toate acestea, am și câteva cărți cumpărate, iar în ceea ce privește o librărie m-ar interesa să găsesc ceva diferit ... spre exemplu cărți referitoare la A Song of Ice and Fire (Game of Thrones), tot felul de enciclopedii sau cărți sau orice referitor la universul fantasy.

Cu toate astea, sunt dispus să cumpăr o carte din Cărturești Carusel. Pentru că magazinul trebuie susținut și cum să îl altfel decât să cumperi de la ei? Intenționez să achiziționez o cărticică în care se regăsesc citate ale lui Tyrion Lannister și fix de-acolo am să mi-o cumpăr.

Popular posts from this blog

De-ar fi fost România monarhie, ar fi fost mai bine?

                 Fac un exercițiu de imaginație. Chiar încerc să mă gândesc la România dacă ar fi revenit la monarhie imediat după revoluție ... Ar fi fost mai bine, ar fi fost mai rău sau ar fi fost tot pe acolo?
                Indiferent dacă ești monarhist sau capitalist, cinstit este să recunoști legitimitatea monarhiei imediat după revoluție, căci aceasta ar fi trebuit să fie forma noastră de guvernământ. Eu unul nu sunt monarhist nici cât negru sub unghii. Prefer republica și un președinte la putere de care mai poți scăpa după cinci ani.
                Mihai, însă, mi-a plăcut ca persoană și mi s-a părut un model pentru țara noastră și da, cred că el ar fi fost prielnic pentru destinul țării, dar nu știu ce aș putea spune despre ceilalți membri ai casei regale. Cumva, un șir al evenimentelor ...

Ești sigur de plățile pe care le faci cu cardul tău bancar?

Sărbătorile se apropie cu pași rapizi și este un moment în care, inevitabil, începem să facem cumpărături.

              Din cauza timpului limitat și, ce-i drept, din cauza comodității, retail-ul se mută din ce în ce mai mult în online, astfel că devii din ce în ce mai nevoit să plătești cu un card bancar, fie el de debit sau de credit.
                Nu cu mult timp în urmă auzeam diferite persoane extrem de reticente în a-și pune datele bancare pe un site. De fapt chiar am rămas surprins că vorbim și despre ăștia mai tineri care nu folosesc un card atunci când vor să cumpere online, deși sunt conștienți că este mai simplu și mai comod.

2018

Ce voi urmări în 2018:

Politică și economie
-Mai mult ca niciodată mă interesează Regatul Unit pentru că a devenit noua mea casă pentru o perioadă nedeterminată. Brexit-ul încă se negociază și este dureros: Scoția nu are decât motive de supărare, există riscul de a se pune graniță între Irlanda și Irlanda de Nord, cu toate că nu asta prevedea Good Friday Agreement (tratatul care a adus liniștea între cele două Irlande). Din punct de vedere economic vor pierde în ceea ce privește comerțul cu Germania, Franța și Olanda, însă vor încerca să compenseze prin comerț cu alte state din afara continentului european, deci în Commonwealth, China și Statele Unite ale Americii. Dar ce ne facem și cu acest Commonwealth? Vremuri întunecate ar veni pentru monarhie în cazul în care 2018 va fi anul în care Lizzie (Regina Elisabeta a II-a) va deceda și în locul ei va veni Prințul Charles. Căci, deși este foarte apreciat în România, nu același lucru se poate spune la el acasă, iar Labour Party a obținut un…