Skip to main content

Cei mai „iubiți” dintre pământeni sunt venezueleniiȘOC! N-ai să mai privești jocurile video niciodată la fel cum o făceai înainte!

Și pe bună dreptate, frate ...

În vremuri grele, atunci când foamea e în glandă, oamenii fac bișnițăreli. Ei, dacă aveai ceva mai mult sânge în instalație, treceai direct la contrabandă. Dar atunci era vorba - în funcție de context - despre alcool, droguri, arme și muniție, șamd.Nu e cazul în Venezuela! Oamenii fac treabă cu monede virtuale. Da' nu Bitcoin sau alte chestii, ci cu bani virtuali din World of Warcraft și RuneScape.

Prima știre a venit pe la începutul lunii august când un presupus venezuelean a „tuitărit” o postare prin care arăta că e mai rentabil să cumperi World of Warcraft tokens cu in-game gold pe care ulterior îl vinzi pentru $$$ decât să faci un schimb valutar între bolivari-dolari.

Adică de ce să te mai chinui să mergi la muncă, facultate și alte chestii când poți sta acasă să farmezi (activități repetitive și enervante prin care obții obiecte în joc pe care le vinzi sau aur direct)

8493.97 Bolivars per USD

8385 WoW in-game gold per USD

Asta pe WoW. Pentru că pe Runescape (cel din 2007, cu ăsta din prezent chiar nu cred că ai ce face) oamenii câștigă în jur de 2-3 $ pe oră după cum ne spun cei de la Polygon. Te duci în Wilderness, zonă PvP (adică poți să ți-o iei nașpa de la băieți), dai în cap la cât mai mulți dragoni poți și vinzi la Grand Exchange ce obții după ce i-ai căpăcit.

Dacă nu crezi că 3 $ pe oră e o sumă prea semnificativă, atunci gândește-te că salariul minim din Venezuela este echivalentul a 5 $ PE LUNĂ.

De fapt, stai ...

La noi, asta ar însemna 11 RON pe oră și pe baza unui calcul rapid ar veni vreo 1700 RON pe lună :))

Popular posts from this blog

De-ar fi fost România monarhie, ar fi fost mai bine?

                 Fac un exercițiu de imaginație. Chiar încerc să mă gândesc la România dacă ar fi revenit la monarhie imediat după revoluție ... Ar fi fost mai bine, ar fi fost mai rău sau ar fi fost tot pe acolo?
                Indiferent dacă ești monarhist sau capitalist, cinstit este să recunoști legitimitatea monarhiei imediat după revoluție, căci aceasta ar fi trebuit să fie forma noastră de guvernământ. Eu unul nu sunt monarhist nici cât negru sub unghii. Prefer republica și un președinte la putere de care mai poți scăpa după cinci ani.
                Mihai, însă, mi-a plăcut ca persoană și mi s-a părut un model pentru țara noastră și da, cred că el ar fi fost prielnic pentru destinul țării, dar nu știu ce aș putea spune despre ceilalți membri ai casei regale. Cumva, un șir al evenimentelor ...

Ești sigur de plățile pe care le faci cu cardul tău bancar?

Sărbătorile se apropie cu pași rapizi și este un moment în care, inevitabil, începem să facem cumpărături.

              Din cauza timpului limitat și, ce-i drept, din cauza comodității, retail-ul se mută din ce în ce mai mult în online, astfel că devii din ce în ce mai nevoit să plătești cu un card bancar, fie el de debit sau de credit.
                Nu cu mult timp în urmă auzeam diferite persoane extrem de reticente în a-și pune datele bancare pe un site. De fapt chiar am rămas surprins că vorbim și despre ăștia mai tineri care nu folosesc un card atunci când vor să cumpere online, deși sunt conștienți că este mai simplu și mai comod.

2018

Ce voi urmări în 2018:

Politică și economie
-Mai mult ca niciodată mă interesează Regatul Unit pentru că a devenit noua mea casă pentru o perioadă nedeterminată. Brexit-ul încă se negociază și este dureros: Scoția nu are decât motive de supărare, există riscul de a se pune graniță între Irlanda și Irlanda de Nord, cu toate că nu asta prevedea Good Friday Agreement (tratatul care a adus liniștea între cele două Irlande). Din punct de vedere economic vor pierde în ceea ce privește comerțul cu Germania, Franța și Olanda, însă vor încerca să compenseze prin comerț cu alte state din afara continentului european, deci în Commonwealth, China și Statele Unite ale Americii. Dar ce ne facem și cu acest Commonwealth? Vremuri întunecate ar veni pentru monarhie în cazul în care 2018 va fi anul în care Lizzie (Regina Elisabeta a II-a) va deceda și în locul ei va veni Prințul Charles. Căci, deși este foarte apreciat în România, nu același lucru se poate spune la el acasă, iar Labour Party a obținut un…