Skip to main content

Cei mai „iubiți” dintre pământeni sunt venezueleniiȘOC! N-ai să mai privești jocurile video niciodată la fel cum o făceai înainte!

Și pe bună dreptate, frate ...

În vremuri grele, atunci când foamea e în glandă, oamenii fac bișnițăreli. Ei, dacă aveai ceva mai mult sânge în instalație, treceai direct la contrabandă. Dar atunci era vorba - în funcție de context - despre alcool, droguri, arme și muniție, șamd.Nu e cazul în Venezuela! Oamenii fac treabă cu monede virtuale. Da' nu Bitcoin sau alte chestii, ci cu bani virtuali din World of Warcraft și RuneScape.

Prima știre a venit pe la începutul lunii august când un presupus venezuelean a „tuitărit” o postare prin care arăta că e mai rentabil să cumperi World of Warcraft tokens cu in-game gold pe care ulterior îl vinzi pentru $$$ decât să faci un schimb valutar între bolivari-dolari.

Adică de ce să te mai chinui să mergi la muncă, facultate și alte chestii când poți sta acasă să farmezi (activități repetitive și enervante prin care obții obiecte în joc pe care le vinzi sau aur direct)

8493.97 Bolivars per USD

8385 WoW in-game gold per USD

Asta pe WoW. Pentru că pe Runescape (cel din 2007, cu ăsta din prezent chiar nu cred că ai ce face) oamenii câștigă în jur de 2-3 $ pe oră după cum ne spun cei de la Polygon. Te duci în Wilderness, zonă PvP (adică poți să ți-o iei nașpa de la băieți), dai în cap la cât mai mulți dragoni poți și vinzi la Grand Exchange ce obții după ce i-ai căpăcit.

Dacă nu crezi că 3 $ pe oră e o sumă prea semnificativă, atunci gândește-te că salariul minim din Venezuela este echivalentul a 5 $ PE LUNĂ.

De fapt, stai ...

La noi, asta ar însemna 11 RON pe oră și pe baza unui calcul rapid ar veni vreo 1700 RON pe lună :))

Popular posts from this blog

Kevin Spacey e la fel ca Barack Obama. Adică out.

Măcar așa se va încheia agonia în care a fost băgat serialul House of Cards, unul din cele mai produse Netflix.
De ce agonie?

Bă, da’ voi ați auzit despre GUERRILLA marketing?!

Chiar există o strategie de advertising numită astfel!
Amuzant este că a fost folosită în cursul zilei de ieri când toată lumea (sau aproape toată lumea) a dat rating  de 5 steluțe la pagina Radio Guerrilla și au lăsat câteva mesaje de bine taximetriștilor.


Totul a început după ce câțiva taximetriști frumoși și liberi au zis ia să dea o steluță rating la pagina de Facebook a Radio Guerrilla doar pentru că au auzit ei o reclamă la Uber venită în pauza dintre emisiuni. Stealth as fuck, ce să mai. 

Puțină genetică pentru cei mai drepți și mai viteji dintre traci

Am găsit pe Facebook-ul profesoarei Mihaela Miroiu articolul de mai jos și am dat o citeală peste el. Mai degrabă printre rânduri decât în amănunt că nu prea le am eu cu genetica. Da' măcar o concluzie tot am tras.
Textul poate fi citit aici.