Skip to main content

Kevin Spacey e la fel ca Barack Obama. Adică out.Măcar așa se va încheia agonia în care a fost băgat serialul House of Cards, unul din cele mai produse Netflix.

De ce agonie?
Pentru că sezonul cinci, ultimul pe care îl poți vedea până în acest moment, nu a fost  decât o scărpinare la urechea stângă cu mâna dreaptă. Dacă ar fi fost băieți drăguți și fete finuțe ar fi încheiat serialul încă din primăvară, odată cu lansarea sezonului 5.

Și nu e că nu i-ar fi lovit, cumva, realitatea conform căreia se lungesc inutil și că astfel își compromit unul din cele mai bune produse că de, nu mai dă văcuța lapte, însă acum a sosit cel mai bun moment pentru a arunca pastila pe piață: sezonul care este acum produs, adică al șaselea, va fi ultimul.

Păi cum de până la urmă? Din cauză că s-a aruncat o pastilă în presă conform căreia actorul a agresat un actor de 14 ani pe vremea când el ar fi avut 26. Adică acum mult timp. Cei doi au rămas singuri în apartamentul lui Kevin după o petrecere ținută în imobil și atunci i-a făcut câteva manevre de „hei pisi”.

Nu a negat aceste lucruri, însă a spus că probabil a fost beat ... după care a fost gen: ah și apropo, sunt gay, să știți. Adică mi-au plăcut și femeile, da' prefer bărbații acum.

Tipul are ceva din Frank Underwood și în viața reală, dar nici nu mă miră. O chestie care nu a fost ok deloc a ajuns să fie acoperită de o chestie care nu este neapărat ok (pentru că rămâne un subiect dificil și nu este privit la fel de toată lumea), dar măcar e șocant și atunci deviază unele aspecte negative. Talent în crisis management, ce să mai ...

Netflix, pe de altă parte, a împușcat doi iepuroi dintr-o lovitură și este marele câștigător la păcănele. O mare parte din public era de părere că un ultim sezon ar fi cel mai bun lucru, variantă cu care au tatonat și ei. S-a spus pe surse că nu-i nimic nou sub soare, sezonul șase era de mult stabilit să fie ultimul, tot ce mai era de făcut era un comunicat de presă care a fost redactat cu această oportunitate.

În plus, mai vine +++ la imagine pentru că s-au detașat pe loc de cineva care a abuzat un copil cu ani în urmă, chiar dacă rămâne de discutat dacă într-adevăr a fost o decizie proporțională cu faptele lui Spacey și dacă distribuitorul online într-adevăr ar fi trebuit să fi luat atitudine.

Așadar Netflix a evitat transformarea House of Cards dintr-o vacă pe care o mulgeau de zor într-o piatră de moară, au mai câștigat și câteva puncte de imagine și, de ce nu, este posibil ca tot acest scandal să reaprindă atenția publicului pentru serial. 

Poate însemna mai mult $$$ decât ar fi câștigat în urma circuitului organic al serialului. Eu cel puțin cunosc multe persoane care au început vizionarea și cu toate că l-au apreciat, nu au putut ajunge la zi pentru că a fost dificil de urmărit. Scandalul de acum poate crea suficientă controversă, ce se transformă în curiozitate și automat într-o formă ciudată de motivație în a ajunge la zi, implicit a îl termina când apare sezonul de grație.

Ce să mai, treaba asta a ieșit așa mișto că aș spune că a fost planificată. Pe de altă parte ar putea fi doar o coincidență!

Popular posts from this blog

De-ar fi fost România monarhie, ar fi fost mai bine?

                 Fac un exercițiu de imaginație. Chiar încerc să mă gândesc la România dacă ar fi revenit la monarhie imediat după revoluție ... Ar fi fost mai bine, ar fi fost mai rău sau ar fi fost tot pe acolo?
                Indiferent dacă ești monarhist sau capitalist, cinstit este să recunoști legitimitatea monarhiei imediat după revoluție, căci aceasta ar fi trebuit să fie forma noastră de guvernământ. Eu unul nu sunt monarhist nici cât negru sub unghii. Prefer republica și un președinte la putere de care mai poți scăpa după cinci ani.
                Mihai, însă, mi-a plăcut ca persoană și mi s-a părut un model pentru țara noastră și da, cred că el ar fi fost prielnic pentru destinul țării, dar nu știu ce aș putea spune despre ceilalți membri ai casei regale. Cumva, un șir al evenimentelor ...

Ești sigur de plățile pe care le faci cu cardul tău bancar?

Sărbătorile se apropie cu pași rapizi și este un moment în care, inevitabil, începem să facem cumpărături.

              Din cauza timpului limitat și, ce-i drept, din cauza comodității, retail-ul se mută din ce în ce mai mult în online, astfel că devii din ce în ce mai nevoit să plătești cu un card bancar, fie el de debit sau de credit.
                Nu cu mult timp în urmă auzeam diferite persoane extrem de reticente în a-și pune datele bancare pe un site. De fapt chiar am rămas surprins că vorbim și despre ăștia mai tineri care nu folosesc un card atunci când vor să cumpere online, deși sunt conștienți că este mai simplu și mai comod.

2018

Ce voi urmări în 2018:

Politică și economie
-Mai mult ca niciodată mă interesează Regatul Unit pentru că a devenit noua mea casă pentru o perioadă nedeterminată. Brexit-ul încă se negociază și este dureros: Scoția nu are decât motive de supărare, există riscul de a se pune graniță între Irlanda și Irlanda de Nord, cu toate că nu asta prevedea Good Friday Agreement (tratatul care a adus liniștea între cele două Irlande). Din punct de vedere economic vor pierde în ceea ce privește comerțul cu Germania, Franța și Olanda, însă vor încerca să compenseze prin comerț cu alte state din afara continentului european, deci în Commonwealth, China și Statele Unite ale Americii. Dar ce ne facem și cu acest Commonwealth? Vremuri întunecate ar veni pentru monarhie în cazul în care 2018 va fi anul în care Lizzie (Regina Elisabeta a II-a) va deceda și în locul ei va veni Prințul Charles. Căci, deși este foarte apreciat în România, nu același lucru se poate spune la el acasă, iar Labour Party a obținut un…