Skip to main content

Puțină genetică pentru cei mai drepți și mai viteji dintre traci


Am găsit pe Facebook-ul profesoarei Mihaela Miroiu articolul de mai jos și am dat o citeală peste el. Mai degrabă printre rânduri decât în amănunt că nu prea le am eu cu genetica. Da' măcar o concluzie tot am tras.

Textul poate fi citit aici.

Doar că eu am să dau cu copy-paste ca să fie mai ușor și să pot să continui postarea aceasta:

In our mtDNA analysis, we observed a uniform distribution of the majority of haplogroups among Romanian provinces with the populations in the Wallachia, Moldavia, and Dobrudja provinces tended to cluster together within the Slav population based on the MDS scatterplots, while Transylvania was more closely related to Central European populations. We confirmed gene flow from Southwestern Asia based on pairwise population F ST values strictly in the case of Dobrudja, and this result could be easily explained by the greater Asian influence in this area throughout history.
Our findings suggesting a closer affinity of Transylvania to central Europe are supported by the observed haplogroup frequency clines for several European and Asian maternal lineages and could be attributed to different migratory routes shaped by the Carpathian Arch.
Așadar, din punct de vedere genetic, suntem destul de apropiați de slavi, în mare parte cu excepția Transilvaniei. Atunci:

1. Să ne pupe undeva toți șmecherii ăștia de prin țările învecinate și mândri că sunt slavi și în Grupul de la Vișegrad și tot;

2. Slavii au fost imigranți în zonele astea ale Europei, inclusiv pe tărâmul biruinței eterne ce avea să devină România, deci poate identitarii ăștia slavi (incluzându-i și pe români, că de, suntem și noi slavi la urma urmei) își mai fac odată temele;

3. Dacii n-au avut gene dominante și se poate ca Blaga să nu fi avut dreptate. De fapt florile albe (genele dominante) sunt reprezentate de caracterul slavo-trac, în timp ce caracterul latin este ... nu știu pe unde, dar probabil ar fi.

Sau poate voiau să spună că doar cei din Transilvania sunt mai apropiați de Vest și n-au vrut să supere. Nu că n-am fi știut!

Popular posts from this blog

Kevin Spacey e la fel ca Barack Obama. Adică out.

Măcar așa se va încheia agonia în care a fost băgat serialul House of Cards, unul din cele mai produse Netflix.
De ce agonie?

Bă, da’ voi ați auzit despre GUERRILLA marketing?!

Chiar există o strategie de advertising numită astfel!
Amuzant este că a fost folosită în cursul zilei de ieri când toată lumea (sau aproape toată lumea) a dat rating  de 5 steluțe la pagina Radio Guerrilla și au lăsat câteva mesaje de bine taximetriștilor.


Totul a început după ce câțiva taximetriști frumoși și liberi au zis ia să dea o steluță rating la pagina de Facebook a Radio Guerrilla doar pentru că au auzit ei o reclamă la Uber venită în pauza dintre emisiuni. Stealth as fuck, ce să mai.